10 Kasım 2022 Perşembe

MUŞ - BİTLİS - CİZRE

1 GÜN: İSTANBUL / MUŞ / BİTLİS (90 KM)

İstanbul ……………..Havaalanı’ndan ………………saat ayrılan uçağımız ile saat………………..’de Muş’a iniyoruz. Aracımız ve rehberimiz ile buluştuktan sonra şehirdeki tarihi anıtların yakınında bulunduğu Yukarı Çarşı ve 1734 tarihli Alâaddin Bey ve Ulu Camileri gördükten sonra Bitlis-Tatvan karayoluna çıkıp Bitlis Por (Değirmenaltı) Köyü’ndeki 15. yüzyıl tarihli Ermeni Kilisesi ve haçkarları görüyoruz. Bitlis’e hareket ediyoruz. Eğer varışımızda zamanımız olursa şehir turumuzu yapıyoruz. Konaklama Bitlis veya Tatvan (OK) 

2 GÜN: BİTLİS / SİİRT

Sabah kahvaltımızı ünlü Bitlis büryanı ile yaptıktan sonra günümüze 2005 tarihinde açılan Bitlis Etnografya Müzesi’ni ziyaret ederek başlıyoruz. Müzenin ardından Bitlis Ulu Cami ve döneminin en önemli eseri olan 1216 tarihli İslahiye Medresesi’ni görüyoruz. Ziyaretlerimizin ardından Bitlis’ten ayrılmadan önce yöre mimarisine aykırı 1898 tarihli Küfrevi Türbesi’ni görüyoruz. Bitlis’ten Siirt’e giderken Baykan ilçesindeki Veysel Karani Türbesi’ne uğruyoruz. Türbe ziyaretimizin ardından Siirt’e devam ediyoruz. Siirt şehir merkezinde yapım tarihi bilinmeyen ama Büyük Selçuklu eseri olduğu düşünülen Ulu Cami’yi ziyaret ediyoruz.  Şehir merkezinden sonra Tillo’ya İbrahim Hakkı Hazretleri’nin hocası İsmail Fakirullah’ın vefatı üzerine ‘hocamın başucuna doğmayan güneşi neyleyeyim’ diyerek yaptığı ve ekinokslarda türbeye ışığı düşüren düzeneği görüyoruz. Konaklama Siirt. (OK)

3 GÜN: SİİRT / ŞIRNAK / CİZRE

Sabahleyin kahvaltımızın ardından Siirt’ten Şırnak’a doğru yola çıkıyoruz. Şırnak ve çevresinde iki önemli ziyaretimiz var: Hz. Nuh’un Büyük Tufan’dan sonra Dünya’da kurduğu ilk yerleşim olduğuna inanılan Heştan Köyü. Köyün ardından Hz. Nuh’un turumuza gemisinin karaya oturduğu 2017 m yüksekliğindeki Nuh Peygamber Ziyaret Tepesi (İzin alınması gerekiyor). Şırnak ziyaretlerimizin ardından Cizre’ye devam ediyoruz. Varış saatimize göre insanlığın ikinci babası Hz. Nuh Camii ve Türbesi ile başlıyoruz. Konaklama Cizre (OK) 

4. GÜN: CİZRE

Kahvaltımızın ardından ziyaret noktalarımız 14. yüzyıl tarihli Kırmızı Medrese Kapı tokmakları kendisinden daha ünlü olan 639’da kiliseden camiye dönüştürülen, şimdiki yapısı 14. yüzyıl olan Ulu Cami.  Öğle yemeğimizden önce 15. yüzyıl tarihli Abdaliye Medresesi ve Ahmed-i Hani’nin 17. yüzyılda yazdığı trajik öykünün kahramanları Bekir ve Mem’in medrese içindeki mezarlarını ziyaret ediyoruz. Ünlü bilim adamı El Cezeri’nin mezarını da koruyan Kırmızı Medrese’ye gidiyoruz. Cizre’deki son ziyaretimiz Deng Bej Evi. Konaklama Cizre. (OK)  

5. GÜN: CİZRE / DÖNÜŞ

Uçak saatimize ve durumuna göre Şırnak, Siirt veya Mardin Havaalanı’ndan evlerimize geri döneceğiz. (K)

 

ÖNEMLİ

Fiyatlar 17-21 kişi için verilmiştir, grubun sayısının az olması durumunda yeni fiyat sorulması gerekmektedir

Programda belirtildiği üzere bazı günlerde yürüyüş vardır

Mutlaka yürüyüş ayakkabısı getirilmelidir

Otellerin en iyileri seçilmeye çalışılmıştır.

Yemekler et ve tahıl ağırlıklıdır

DAHİL SERVİSLER

Türkçe rehberlik

Sabah kahvaltı

Grubun sayısına ve programına göre araç (Otobüs, tekne, minibus, 4x4)

4* ve 3* otellerde OK konaklama

Harita ve tur dosyası

Rehber, kaptan ve restoran tipleri

Seyahat sağlık sigortası 

HARİÇ SERVİSLER

Tüm uçuşlar

Tüm özel masraflar

Öğle ve akşam yemekleri

Yemeklerde alınan alkollü ve alkolsüz içecekler

Hiç yorum yok: