5 Kasım 2021 Cuma

HAKKARİ: PEK DE GİDİLMEYEN ŞEHİR

1.GÜN: İSTANBUL / VAN

Havaalanında aracımız ve rehberimiz ile buluştuktan sonra Van’ın ünlü kahvaltısını almak için havaalanından ayrılıyoruz.

Kahvaltının ardından günün ilk hedefi Başkale’nin Yavuzlar Köyü (35 km) yakınındaki ‘Peri Bacaları’ Vanadokya da denilen alanda çok sayıda peri bacası görülebilir. Peri Bacaları yanı sıra aynı bölgede mağaralar ve kayaya oyma evler de ziyaret edilebilir. Peri Bacalarını geride bırakıp biraz ilerlediğimizde Sekyanıs (Dereiçi köyü) yakınındaki travertenlere ulaşıyoruz. Travertenlerde yürüyüp fotoğraf çektikten sonra Başkale’ye hareket ediyoruz. Zap Suyu Vadisini takip ederek Hakkari’ye ulaşıyoruz. Konaklama ve akşam yemeği Hakkari.                                 

2. GÜN : HAKKARİ

Otelde kahvaltı ettikten sonra Ure Şelalesi’ne hareket ediyoruz. Aracımızdan indikten sonra yaklaşık 20 dk yürüyoruz ve şelale. İsteyenler fotoğraf çekiyor, isteyenler yüzüyor. Ure Şelalesi’nde geçirdiğimiz harika zamanın ardından bir başka doğa harikası olan Ağaçdibi Şelaleleri’ne (Hakkari merkezden 24 km) gidiyoruz. Her iki şelalede harcanan zaman ve enerjinin ardından Üzümcü Köy (Ağaçdibi’den 41 km) lokantasında öğle yemeği alıyoruz.  

Turumuzun ve günümüzün en önemli hedeflerinden biri olan Ters laleleri görmek için yaklaşık 40 dk yürüyoruz. Ters lalelere ulaşınca serbest zaman. Akşama doğru Hakkari merkeze dönüş. Konaklama ve akşam yemeği Hakkari.

3. GÜN : HAKKARİ

Otelde kahvaltı aldıktan sonra merkezden 18 km uzaklıktaki Berçelan Yaylaları için yola çıkıyoruz. Yaylaya ulaşıp biraz dinlendikten sonra doyumsuz manzaranın içinde yürüyerek Seyithan Gölü’ne ulaşıyoruz. Seyithan Gölü kenarında sandeviçlerimizi yedikten sonra yürümek isteyenlerle yarım saat kadar ilerideki Lis Gölü’ne gidiyoruz. Tüm günümüzü yaylada geçirdikten sonra Akşama doğru Hakkari merkeze dönüş. Konaklama ve Akşam yemeği Hakkari.

4. GÜN : HAKKARİ

Kahvaltımızın ardından merkezdeki Meydan Medresesi’ni ziyaret ediyoruz. Medresenin ardından emekli memur Halil İbrahimoğlu’nun kendi imkanları ile açtığı müzeyi ziyaret ediyoruz. Öğle yemeğimizin ardından Van’a doğru hareket ediyoruz. Van’a varışımızın ardından isteyenler bal, peynir alışverişini yapıyorlar. Gün sonu Van havaalanına hareket ediyoruz.

ÖNEMLİ: Durumun uygun olması halinde programa Çukurca eklenecektir.


Hiç yorum yok: