29 Mart 2019 Cuma

MUŞ-BİTLİS-SİİRT-CİZRE-ŞIRNAK


1. GÜN: İSTANBUL / MUŞ / BİTLİS (90 KM)
İstanbul ……………..Havaalanı’ndan ………………saat ayrılan uçağımız ile saat………………..’de Muş’a iniyoruz. Aracımız ve rehberimiz ile buluştuktan sonra şehirdeki tarihi anıtların yakınında bulunduğu Yukarı Çarşı ve 1734 tarihli Alâaddin Bey ve Ulu Camileri gördükten sonra Bitlis-Tatvan karayoluna çıkıp Bitlis Por (Değirmenaltı) Köyü’ndeki 15. yüzyıl tarihli Ermeni Kilisesi ve haçkarları görüyoruz. Bitlis’e hareket ediyoruz. Eğer varışımızda zamanımız olursa şehir turumuzu yapıyoruz. Konaklama Bitlis veya Tatvan (OK)
2. GÜN: BİTLİS / SİİRT / ŞIRNAK / CİZRE (228 KM)
Sabah kahvaltımızı ünlü Bitlis büryanı ile yaptıktan sonra günümüze 2005 tarihinde açılan Bitlis Etnografya Müzesi’ni ziyaret ederek başlıyoruz. Müzenin ardından Bitlis Ulu Cami ve döneminin en önemli eseri olan 1216 tarihli İslahiye Medresesi’ni görüyoruz. Ziyaretlerimizin ardından Siirt’e doğru hareket etmeden yöre mimarisine aykırı 1898 tarihli Küfrevi Türbesi’ni görüyoruz. Siirt şehir merkezindeki kısa turumuzun ardından Tillo’ya İbrahim Hakkı Hazretleri’nin hocası İsmail Fakirullah’ın vefatı üzerine ‘hocamın başucuna doğmayan güneşi neyleyeyim’ diyerek yaptığı ve ekinokslarda türbeye ışığı düşüren düzeneği görüyoruz. Tillo’dan Şırnak üzeri Cizre’ye devam ediyoruz. Konaklama Cizre. (OK)
3. GÜN: CİZRE / ŞIRNAK (40 KM) / İSTANBUL
Sabahleyin turumuza insanlığın ikinci babası Hz. Nuh Camii ve Türbesi ile başlıyoruz. Diğer ziyaret noktalarımız 14. tüzyıl tarihli Kırmızı Medrese ve kapı tokmakları kendisinden daha ünlü olan 14. yüzyıl Ulu Camii öğle yemeğimizin ardından Abdaliye Medresi ve Ahmed-i Hani’nin 17. yüzyılda yazdığı trajik öykünün kahramanları Bekir ve Mem’in mezarlarını ziyaret ediyoruz. Cizre ziyaretlerimizin ardından Şırnak’a hareket ediyoruz. (OK)


Hiç yorum yok: